Bízz magadban!

Miért marad valaki évekig szerető?

Szeretőt tartani buli, szeretőnek lenni szívás. Ha szerető vagy, évekig hitegeted magad azzal, hogy a szerelmed egyszer majd otthagyja érted végre azt a házsártos feleségét, mert valójában téged szeret. Ezért aztán évekig eltűröd a lopott órákat, a titkokat, a hazugságokat, a magányos ünnepeket, és reménykedsz körömszakadtáig. Hiába figyelmeztetnek a barátaid arra, hogy ez egy reménytelen… Tovább »

Így hatnak a szüleink a párválasztásunkra

Szeretjük azt gondolni, hogy szabadon döntünk arról, hogy kit választunk társunknak. Pedig óriási tévedésben vagyunk! Az egész neveltetésünk, gyerekkorunk, szüleink hatása ott bujkál az önállónak hitt döntésünk mögött. Vagyis soha nem véletlen, hogy éppen abba az emberbe szeretünk bele, akibe. A gyerekkorunk hatásai tudattalanul predesztinálják a választásainkat. A klienseim egy jó része társkeresési vagy párkapcsolati… Tovább »

Ha ezt tapasztalod, ne keress tovább! Ő az Igazi!

Amikor társat választunk, jó lenne, ha épp úgy szólna a zene a lelkünkben, mint a romantikus filmekben, amikor a pár tagjai először pillantják meg egymást. Sajnos, ez nem így működik, ezért kénytelenek vagyunk a józan eszünkre és a tapasztalatainkra hallgatni, amikor azon gondolkodunk, hogy ő kell-e nekünk egy életre. Íme néhány szempont, ami segíthet a… Tovább »

A boldog párok 8 szokása

A szokások észrevétlenül szövik át és formálják az életünket. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyire. Éppen ezért nem mindegy, hogy a párkapcsolatunkban olyan szokásokat alakítunk ki, amelyek rombolják vagy építik a viszonyunkat. Úgy tűnik, a harmonikus kapcsolatban élők egészen más szokásokat alakítanak ki mint kevésbé boldog társaik. Nem szidják a párjukat másoknak Ha konfliktusuk támad,… Tovább »

7 tipp a duzzogásmentes párkapcsolatért

Néha olyan veszélyessé válik a párunkkal való beszélgetés, mintha aknamezőn sétálgatnánk. Bántások, sértődések, duzzogások veszélye fenyegeti a kapcsolatot, amikor szólásra nyitjuk a szánkat. Ilyenkor jobb, ha félreteszünk minden viccet, incselkedést, és egyértelműen kommunikálunk.   Van néhány egyszerű kommunikációs szabály, amit érdemes betartani, ha nem szeretnék az örökös veszekedések zónájában élni. A legjobb ilyenkor az, ha… Tovább »

8 tény, amit eddig rosszul tudtál az online randizásról

Az online randizásról mindenkinek megvan a véleménye: van, aki nagy lehetőségnek látja, amelynek segítségével egészen biztosan társat fog találni, mások – és azt hiszem, ők vannak többségben – azt gondolják, hogy társkereső oldalakra csak a bénák és a lúzerek regisztrálnak végső kétségbeesésükben.   Nos, az igazság ezúttal is valahol félúton van. Tény, hogy az internet-használók… Tovább »

Reménytelen szerelem, és ami mögötte van

Biztosan te is voltál már reménytelenül szerelmes, és talán ismersz olyan embereket, akik örökké csak epekednek egy másik ember szerelme után, de beteljesült kapcsolatuk még nem volt. Ők általában szerencsétlennek, pechesnek érzik magukat, pedig ennél azért komolyabb mechanizmusok állnak a jelenség mögött. Aki elérhetetlen, az vonzó csak igazán   Amíg távolról epekedünk valaki után, addig… Tovább »

Szeresd önmagad, és készülj örömmel a következő válságra

Ha kicsúszik a lábunk alól a talaj, válságba kerül a párkapcsolatunk, vagy éppenséggel képtelenek vagyunk tartós párkapcsolatban létezni, akkor kétségbeesünk, és azt hisszük, soha az életben nem fog megváltozni a helyzet. Pedig akár örülhetnénk is a válságnak, mert ezek a krízisek jelentik életünk legnagyobb ajándékát.   Nem őrültem meg, tényleg így gondolom. A válság ajándék,… Tovább »

Aki mindig rosszul választ társat

A legtöbb ember azt gondolja, hogy azért boldogtalan, mert nem találta még meg azt az embert, akivel békében, harmóniában és szerelemben le tudná élni az életét. A boldogságnak tehát az az egyetlen feltétele, hogy meg kell találni az Igazit, és akkor eljön a nagybetűs Boldogság.   Van egy kedves ismerősöm, akinek évtizedek óta követem az… Tovább »

Öt tény, amit lehet, hogy még nem tudsz a szerelemről

Beléptünk májusba, a szerelem hónapjába. Íme, öt fontos tény, amit nem biztos, hogy tudtál a szerelemről, csókról, ölelésről, vonzerőről.   Az ölelés Az ölelés elképesztően fontos. A hiánya komoly lelki zavarokat okoz. Akit viszont rendszeresen és gyakran megölelnek, megsimogatnak, az kevésbé lesz frusztrált és szorongó. Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell túléléshez, nyolc… Tovább »

Miért nem mondja, hogy szeret?

Egyre többször, egyre több nőtől hallom, hogy jól megvannak a párjukkal, de a férfi egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán mondja, hogy szereti őket. Ezek a nők elbizonytalanodnak abban, hogy valóban szereti-e őket a párjuk.   Nemrégiben ezt a levelet kaptam egy negyven fölött nőtől: „Tíz éve vagyunk együtt a párommal, de egy kezemen meg… Tovább »

10 tipp az egészséges párkapcsolatért

Sokan azt gondolják, hogy ha találtak végre egy társat, akkor nyugodtan és elégedetten hátradőlhetnek, mert ez most már örökké így marad. Sajnos ez nem így van. A konfliktusok vagy éppen az unalom igen hamar beköltöznek a legjobb kapcsolatokba is. Hogyan védekezhetünk ellene?   Vállalj felelősséget a saját boldogságodért! Tudom, hogy a rózsaszín leányálmaink között az… Tovább »

Párválasztásunk 5 titkos motívuma

Amikor keressük a Nagy Őt, tele vagyunk elvárásokkal, és úgy véljük, pontosan tudjuk, ki az, aki illik hozzánk. Aztán ahogy telnek az évek, lassanként rájövünk, hogy mégsem ilyen lovat akartunk, mert a párunk pontosan olyan idegesítő mint az apánk vagy az anyánk. Mi történt itt? Rosszul választottunk?   Bár azt hisszük, hogy nagyon is tudatosan… Tovább »

Szeretni egyszerű?

Milyen jó is volna! Csak meg kell találni azt a valakit, aki szeret életem végéig, és akivel boldogságban élhetek vénséges vén koromig. Ehelyett pedig nem látok mást, mint emberek végtelen tömegeit, akik fájdalmat, szomorúságot, magányt, keserűséget élnek meg, mert a legfontosabb szeretetkapcsolataikban olyan sérülések érték őket, amit évekig tart kiheverni.   Hogy van ez? Azt… Tovább »

Így szabadulj meg a szabadulóművésztől!

Sokan kerülnek ki vérző szívvel egy olyan kapcsolatból, ahol ők szerettek jobban, a társuk azonban csak ímmel-ámmal volt benne a viszonyban. Aztán mire végre összeszedik magukat, ájultan zuhannak egy újabb szívtipró karjaiba, mert képtelenek felismerni a gyakorlott „szabadulóművészt”, aki „gyere ide, takarodj!” kapcsolatokban él.   Egy ismerős hölgy mesélte, hogy megismert egy jóképű férfit, és… Tovább »

A szexuális vonzerő titkai

A nők többsége azt gondolja, hogy a szexuálisan vonzó nők szép arcúak, vékonyak, jólöltözöttek, minimum topmodell alkatúak. Ezért aztán ész nélkül fogyókúráznak, és az összes szabadidejüket a plázákban töltik, hogy megfelelő külsőt varázsoljanak maguknak a randira. Az eszükbe sem jut, hogy a szexuális vonzerő is fejben dől el, és a külső mellett esetleg a lelkükkel,… Tovább »

Tévhitek a párkapcsolatról: A szakításon hamar túl kell lépni

Az egyik leggyakoribb tévhit a párkapcsolatról, hogy a szakításon, váláson gyorsan túl kell lépni, és már jöhet is a következő kapcsolat. „Kutyaharapást szőrével!” Ez a tévhit oda vezet, hogy az ember újra meg újra ugyanolyan típusú partnert választ, mert nincs ideje feldolgozni az előző kapcsolatának a tapasztalatait, és tanulni a hibáiból.   Emlékezz vissza, amikor… Tovább »

5 szerelmes könyv a nyaralásra

A nyaralás napjai alatt jólesik beleburkolózni egy könyvbe, néha felnézni belőle, bámulni a vizet vagy a hegyeket, és elmerengeni a saját életünkön. Ehhez ajánlok most nektek öt párkapcsolattal, szerelemmel foglalkozó regényt.     Könnyű, szórakoztató   Marian Keyes:Lucy Sullivan férjhez megy című regényének főhőse egy átlagos mai brit harmincas, akinek a sztori elején egy jósnő… Tovább »

Honnan tudhatom, hogy ő az Igazi?

Ha már ez a kérdés felmerül benned, akkor valószínűleg inkább azon gondolkodsz, hogy lehet, hogy mégsem ő az Igazi. Talán az is felmerült benned, hogy szakítani kellene, mert már semmi sem olyan, mint régen.     És boldogan élünk, míg meg nem halunk Mit is gondol az emberek többsége a párkeresésről? Meg kell találnom az… Tovább »

Te nyitott vagy a szerelemre?

Vannak, akik könnyen lesznek szerelmesek, sőt van olyan is, aki azt mondja, nem tud szerelem nélkül élni. Aztán vannak olyanok, akik soha nem voltak szerelmesek, és meg vannak győződve róla, hogy a szerelem intenzitásáról szóló történetek erős túlzások. Miért van az, hogy egyeseknek könnyű szerelmi kapcsolatot létesíteni, míg mások hiába próbálnak meg kétségbeesetten párt találni,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!