Bízz magadban!

5 tulajdonság, amit te is kifejleszthetsz, és segít túlélni a nehéz időszakokat

A krízisek az élet szerves részei, senki nem kerülheti el őket: szerelmi kudarc, válás, gyász, kirúgás a munkahelyről, betegség. Mind-mind része az életünknek. Vannak, akik a legkisebb nehézségbe is beleroppannak, míg mások a legsúlyosabb sorscsapásokat is jól viselik, sőt megerősödve kerülnek ki belőle. Vajon mi a titkuk az utóbbiaknak? Van öt tulajdonság, ami segít túlélni… Tovább »

Így csökkentsd a magányodat válás, szakítás után

Válás, szakítás után néha mérhetetlen módon ránk telepszik a magány. Különösen az esték és az éjszakák tudnak fájdalmasak lenni. Bármennyire nehéz is, a megoldás ezúttal is a saját kezünkben van. Nagyon sok mindent tehetünk azért, hogy enyhítsük az egyedüllét okozta szorongásainkat.   Amikor beszippant az üresség   Mire válásra, szakításra kerül a sor, addigra sokan… Tovább »

Te észreveszed, ha eljött az ideje a változásnak?

Vannak, akik gyorsan és azonnal váltanak, ha úgy érzik, hogy egy helyzet vagy kapcsolat rosszul alakul. Mások viszont a végletekig kitartanak, ragaszkodnak, elodázzák a döntést. Te melyik vagy?   Elmesélek neked egy történetet. Élt egyszer egy tóban három kishal. Egy nap halászok álldogáltak a zsilipen, pontosan fölöttük. – A tó tele van halakkal, holnap ki… Tovább »

10 ötlet, hogyan éld túl a szakítás

A szakítás olyan fájdalommal jár, mintha gyászolnál. És amíg az özvegyeket tapintattal, megértéssel veszik körül, tőled elvárják, hogy teljes gőzzel koncentrálj a napi feladataidra, sőt ha lehet, holnap már másik társsal legyél boldog. Csakhogy ez nem így működik.   A szakítás, válás után felépülni gyászmunka. Végig kell szenvedni minden egyes stációt, mert ha nem teszed,… Tovább »

Így éld túl a szakítást

A szakításba általában egy kicsit belehalunk. Mégis van néhány technika, amivel túlélhetjük, sőt fel is dolgozhatjuk a történteket.   Az iskolában, munkahelyen általában azt tanuljuk meg, hogy ha problémánk adódik, akkor tervet készítünk, lépéseket dolgozunk ki, és megoldjuk a dolgot. A gyász, szakítás feldolgozására ez a megközelítés nem alkalmas. Ilyenkor nincs mit tennünk, megpróbálunk túlélni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!