Bízz magadban!

10 jel, ami szerint sikeresebb vagy mintsem gondolnád

Néha irigykedve figyeljük mások sikereit, és elkeseredve gondolunk a saját életünkre, mert mások mindig sikeresebbnek tűnnek. És valóban, mindig lesz valaki, aki szebb, okosabb, gazdagabb mint mi. Mutatok azonban néhány szempontot, ami alapján egyáltalán nem biztos, hogy olyan rosszul kerülünk ki ebből az összehasonlítósdiból. Időről időre mindannyian csődtömegnek érezzük magunkat. Bár ez teljesen normális érzés… Tovább »

5 apró dolog, ami alapján az emberek véleményt alkotnak rólad

Amikor először pillantunk meg valakit, néhány másodperc is elegendő, hogy véleményt alkossunk róla. Mások ugyanezt teszik velünk. Éppen ezért nagyon fontos tudni, hogy mi az a néhány apró momentum, ami egy állásinterjún vagy egy randin eldöntheti a sorsunkat.   Ha valakiről kialakult az első benyomásod, akkor ezt követően az illetővel közös interakcióidban már csak ezt… Tovább »

Ha ezt tapasztalod, ne keress tovább! Ő az Igazi!

Amikor társat választunk, jó lenne, ha épp úgy szólna a zene a lelkünkben, mint a romantikus filmekben, amikor a pár tagjai először pillantják meg egymást. Sajnos, ez nem így működik, ezért kénytelenek vagyunk a józan eszünkre és a tapasztalatainkra hallgatni, amikor azon gondolkodunk, hogy ő kell-e nekünk egy életre. Íme néhány szempont, ami segíthet a… Tovább »

6 ok, amiért az átlagos diákokból lesznek a legsikeresebb emberek

Poroszos iskolarendszerünk azt várja a diákoktól, hogy tanuljanak minél többet, szerezzenek kiváló jegyeket, legyenek kitűnő tanulók. Mindenből. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy nem az éltanuló diákok lesznek a legsikeresebb és legboldogabb felnőttek.   20 év tanítás után idén először nem kezdődik nekem iskolaév. Amit persze csöppet sem bánok, de a szám jelzi, hogy elegendő… Tovább »

Sikeres emberek, akik nagyokat buktak

Amikor épp kudarcot vallunk, nehéz elhinni, hogy épp a siker előszobájában időzünk. Annak ellenére, hogy a bukást, a kudarcot nyomorúságosan fájdalmasnak éljük meg, mindig tanít valami újat, ami továbblendít minket egy jobb, sikeresebb élet felé.   Pedig a legtöbb híres és sikeres ember életében a nagy sikereket általában nagy bukások előzték meg: iskolai bukások, anyagi… Tovább »

Mitől maradunk lélekben fiatalok?

A minap találkoztam egy elképesztő kilencven feletti hölggyel, aki olyan friss és lendületes volt, hogy sok harmincas megirigyelhetné. Azóta is foglalkoztat, hogy mi a titka.   A hölgyet Fahidi Évának hívják, és tizennyolc éves volt, amikor a szüleivel és testvérével együtt Auschwitzba deportálták. A családjából egyedül ő élte túl a borzalmakat. Elég erős volt ahhoz,… Tovább »

10 tipp az újévi fogadalmadhoz

Mielőtt teljesíthetetlen újévi fogadalmat tennél, és január végére sutba dobnád a terveidet, olvasd el az alábbi néhány tanácsot! Ha ezeket szem előtt tartva jelölöd ki a jövő évi terveidet, nagyobb eséllyel éred el a céljaidat.   Ha te is azok közé tartozol, aki minden évben megfogadod, hogy leszoksz a dohányzásról, leadsz néhány kilót, és végre… Tovább »

Siker-suli (2. rész) Örömmel dolgozni?

  Sikeres ember az, aki reggel lelkesen pattan ki az ágyból, mert boldoggá teszi a gondolat, hogy megint dolgozhat. Elérhetetlen álomnak tűnik? Egyáltalán nem az, ha megtalálod a hozzád leginkább illő tevékenységet, és ezért még ráadásul fizetnek is.     Életcél A sikeres embereknek van egy jól körülhatárolt, egy mondatban megfogalmazott életcéljuk, és minden konkrét… Tovább »

Siker-suli (1. rész) A siker a fejedben dől el

A sikeres emberek pontosan meghatározzák, mit akarnak elérni. Kristálytiszta elképzelésük van a jövőről, tudják, mit szeretnének csinálni, és inkább kedvtelésből dolgoznak, nem pedig a fizetésért. Sőt: élvezik a munkájukat. Ha te is szeretnél közéjük tartozni, olvass figyelmesen!   Mi a siker? A siker nem olyan, ami egyszer csak megtörténik veled. Idő kell hozzá, hogy kialakuljon…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!