Bízz magadban!

Miért választasz mindig ugyanolyan (szemét) pasit?

Miért van az, hogy mindig ugyanolyan típusú pasit választok? Miért van az, hogy engem mindig elhagynak, szemét módon bánnak velem? És miért van az, hogy másokat viszont megbecsülnek, boldog házasságban élnek? Két válasz lehetséges: a) Csak szerencse kérdése. b) Mi okozzuk azt, ami velünk megtörténik. Ha továbbra is ugyanúgy viselkedünk, akkor továbbra is ugyanazokat az… Tovább »

Mi haszna van a beszélgetésnek?

  Hogy mi haszna van a segítő beszélgetésnek? Például bővül az önismereted, reálisabbá válik az énképed. Ha például önbizalomhiánnyal küzdesz, és magaddal kapcsolatban jórészt negatív gondolatok jutnak eszedbe, a beszélgetések segítenek abban, hogy objektívebben lásd magadat, és képes legyél befogadni a környezetedtől érkező pozitív visszajelzéseket is. A beszélgetések során reálisabbá válik az ideális énedről alkotott képed… Tovább »

Mi értelme beszélni róla?

  Miért jó beszélni róla? Megoldhatatlannak tűnő probléma előtt állsz, és fogalmad sincs, hogy merre tovább. Keress egy szakembert, aki beszélget veled? Hogyan oldódnak meg ettől a problémák?   Mi változik attól, hogy egy vadidegen embernek elmeséled a legnagyobb bánatodat, fájdalmadat? Hogyan tud segíteni neked egy pszichológus, terapeuta vagy mentálhigiénés szakember? Sokak számára valóban kérdés,… Tovább »

Kérdések a segítő beszélgetéssel kapcsolatban

  Gyakori kérdések a segítő beszélgetéssel kapcsolatban:   Segíthet egyáltalán a beszélgetés? Már sokszor megbeszéltem ezeket a dolgokat a barátaimmal, mégsem jutottam előbbre. Amikor a barátaidnak panaszkodsz, azok megértenek, egyetértenek veled, sőt gyakran hozzáteszik a saját látásmódjukat, tapasztalataikat, tanácsaikat. Aztán amikor újra egyedül maradsz, ismét előtörnek a saját kételyeid. Hasznos lehet a barátokkal megbeszélni a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!