Bízz magadban!

Ne a fejedben, hanem a jelenben élj!

Ha túl sokat gondolkodsz, olyan dolgok miatt aggódsz, amelyeket nem tudsz kontrollálni, akkor előbb-utóbb lelki és fizikai betegségeket is gyártasz magadnak. Amikor elárasztanak ezek a gondolatok, megszűnik számodra a világ, és csak a fejedben élsz, eltávolodsz a valóságtól, képtelen leszel odafigyelni a körülötted élőkre. Odabent a fejedben pedig egy ördögi spirál indul be, amely egyre… Tovább »

5+1 tipp arra, hogyan szüntesd be az agyalást

Aranyszabály, hogy gondolkodj, mielőtt beszélsz, de nagy bajba kerülsz, ha túlzásba viszed a gondolkodást. Íme néhány jele, ha túl sokat agyalsz: Ugyanazon a problémán gondolkodsz napok óta, és egy lépéssel sem jutsz közelebb a megoldáshoz, mert újra és újra ugyanazok a képek, sérelmek, fájdalmak járnak a fejedben. Elemzed a környezetedben élők viselkedését, ki akarod találni,… Tovább »

Hogyan szüntessük meg az agyalást?

Előfordult már veled, hogy reggel frissen, jókedvűen ébredtél, majd minden különösebb külső hatás nélkül egy óra múlva már világvége hangulatban voltál? És mindez csak azért történt, mert magadra hagytad a gondolataidat, akik szabadon kószálva befeketítették az agyadat. Sajnos senki nem tanít meg minket arra, hogyan kezeljük a saját gondolatainkat. Pedig tudományos tények támasztják alá, hogy… Tovább »

Hogyan tedd tönkre a kapcsolataidat

Kritizálj másokat! Az még rendben van, hogy néha hibáztatod magadat, de ha ezt más teszi, akkor összedől a világ. Akkor sündisznóállásba vonulsz, igazolni kezded a viselkedésedet, magyarázkodásba fogsz, másokat okolsz, és elrohansz, de előbb még bevágod magad után az ajtót. Leggyorsabban úgy tudunk másokat megbántani, és tönkretenni a kapcsolatainkat, ha kritizálunk. A kritizálás lebénít, idegesít… Tovább »

Ne rágódj fölöslegesen!

 Talán ismered azt az érzést, amikor órákon, napokon át rágódsz egy problémán. végigpörgeted, mit kellett volna mondani, hogyan kellett volna csinálni, és a gondolatsor végén eljutsz oda, hogy rajtad kívül mindenki ügyesebb, szebb, okosabb, bölcsebb. nos ezt hívom én rágódásnak, ami a boldogság első számú közellensége. Sokan azt hiszik – én is ezt hittem -, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!