Bízz magadban!

Így hatnak a szüleink a párválasztásunkra

Szeretjük azt gondolni, hogy szabadon döntünk arról, hogy kit választunk társunknak. Pedig óriási tévedésben vagyunk! Az egész neveltetésünk, gyerekkorunk, szüleink hatása ott bujkál az önállónak hitt döntésünk mögött. Vagyis soha nem véletlen, hogy éppen abba az emberbe szeretünk bele, akibe. A gyerekkorunk hatásai tudattalanul predesztinálják a választásainkat. A klienseim egy jó része társkeresési vagy párkapcsolati… Tovább »

Levél mindazoknak, akik szégyellik a testüket

Kedves Te, aki talán bő pulcsik mögé rejted az alakodat, mert szégyelled a plusz kilóidat! aki elégedetlen vagy a mellbőségeddel, fenékméreteddel, az orrod nagyságával és formájával! aki túl vékonynak, gebének, deszkának tartod magadat! Ronda vagyok   Tök mindegy, hogy mi bánt, a lényeg: hogy nem tartod vállalhatónak a testedet, és mindent elkövetsz, hogy elrejtsd, álcázd… Tovább »

10 hiba, amit az online társkeresők elkövetnek

Ha próbálkoztál már az online társkereséssel, akkor biztosan rájöttél, hogy nem könnyű terep, és számtalan banánhéjon el lehet csúszni. És ha már egyszer fájdalmas tapasztalatokat szereztél, akkor könnyű feladni az egészet, és azt mondani, hogy ez nem a te műfajod.   Pedig kár lenne leírni egy lehetőséget. Olyan ez, mintha elmennél egyszer horgászni, és egy… Tovább »

Szülőtípusok, akik akadályozzák gyerekeik párválasztását (1.rész) A túlzottan kötődő, túlféltő szülő

Minden szülő azt szeretné, ha a gyereke boldog lenne egy harmonikus párkapcsolatban, és szép, egészséges unokákkal ajándékozná meg őt. Ez a felszín, a tudatos szándék. Sajnos rengeteg szülő – tudattalanul – viszont mindent elkövet, hogy a gyereke ne hagyja el őt, és ne hozzon létre egészséges párkapcsolatot.   Van egy ismerősöm, hívjuk Ferinek, aki már… Tovább »

A társkeresők öt típusa

Azt tapasztalom, hogy a párkeresők jó része már évek óta egyedül van, és kétségbeesetten bolyong a különféle online társkeresők világában. Természetesen mindenkinek megvan a maga egyéni oka arra, hogy miért van még egyedül, de azért van néhány közös vonás, ami alapján típusokba lehet rendezni őket.   1. A válogatós   Ő persze nem így hívja… Tovább »

Párválasztásunk 5 titkos motívuma

Amikor keressük a Nagy Őt, tele vagyunk elvárásokkal, és úgy véljük, pontosan tudjuk, ki az, aki illik hozzánk. Aztán ahogy telnek az évek, lassanként rájövünk, hogy mégsem ilyen lovat akartunk, mert a párunk pontosan olyan idegesítő mint az apánk vagy az anyánk. Mi történt itt? Rosszul választottunk?   Bár azt hisszük, hogy nagyon is tudatosan… Tovább »

Legyél boldog szingli!

 Ha azért vagy elkeseredve, mert nem találod életed társát, és azt gondolod, hogy ez most már mindig így marad, még ne add föl! Lehet, hogy most kilátástalannak tűnik a helyzeted, de legalább háromféle megoldás közül választhatsz.   Egy korábbi bejegyzésemben már írtam arról, hogy az emberek többsége azt gondolja, hogy nem létezik boldog egyedülálló. A… Tovább »

Öt kifogás, hogy miért is vagy még egyedül

Nagyon sok olyan emberrel találkozom, akik tessék-lássék módon megpróbáltak ugyan társat találni, ám az első kudarcok után feladták, és különféle érvekkel bizonygatják, hogy ez nekik miért nem megy, vagy éppen azt állítják, hogy ők jól megvannak így is. Nézzünk tehát a kifogásaik mögé! Csakugyan igazak?   Van egy kedves barátom, aki éjjel nappal dolgozik, és… Tovább »

Az első benyomás titkai (1. rész)

Hogyan keletkezik az első benyomás? Mindenki sejti, hogy az első benyomásnak óriási súlya van, alapvetően befolyásolja a kapcsolat alakulását, és később nagyon nehéz felülírni az első tapasztalatokat. A kérdés: miért van ez így, és mi alapján alkotnak rólunk véleményt mások, amikor először találkoznak velünk?   Azt hisszük, jó emberismerők vagyunk Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy… Tovább »

Olyan férfit keresel, aki mellett nőnek érezheted magad?

  Férfi barátaim mesélik, hogy a legtöbb lány úgy regisztrál internetes párkeresőkben, hogy azt írja magáról: férfit keresek, aki mellett nőnek érezhetem magam.     Lányok, könyörgöm! Ne csináljátok ezt! Tényleg nem érzitek magatokat nőnek csak úgy, alanyi jogon? Tényleg egy másik embertől várjátok, hogy kihozza belőletek a nőt? Magatokban, otthon a szobában mik vagytok?… Tovább »

Néhány tipp arra, hol lehet ismerkedni

Ismerőseink körében Minél szélesebb az ismeretségi körünk, annál jobbak a kilátásaink, hiszen nekik is vannak barátaik. Érdemes olyan összejöveteleket tartani, ahol minden meghívott vendég elhozza magával egy egyedülálló barátját. Ezek a bulik általában jó légkörben zajlanak, és elég nyugalmasak ahhoz, hogy komolyan beszélgethessünk néhány szimpatikus emberrel. Megkérhetjük az ismerőseinket arra, hogy mutassanak be minket a… Tovább »

Hol találok társat?

Ma mindenütt azt hallani, hogy azért nehéz társat találni, mert nincsenek jó ismerkedési lehetőségek. Pedig ez egészen egyszerűen csak kifogás és a felelősség elhárítása. Valójában ezer és egy lehetősége van a nagy ő-vel való találkozásra. Mindegy, milyen módszert alkalmazunk, a lényeg, hogy tegyünk végre valamit. Ha csupán olvasgatsz róla, vagy csupán tervezgeted, hogy majd valamikor… Tovább »

párkereső tréning

 Meglepett, hogy már az első bejegyzésemre kritikát kaptam. Úgy látom, nem voltam elég világos a párkereső tréninggel kapcsolatban. A tréningem anyagát pszichológus közreműködésével készítettem el, ellenőrzött, jól bevált gyakorlatokról van szó. A résztvevőknek nem konzervmegoldásokat kínálok, hanem maguk fogják megkeresni a saját megoldásukat – természetesen ehhez rengeteg segítséget adunk (a csoport és én), de a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!