Bízz magadban!

Mit tehetsz, ha egyedül talál a Valentin nap?

  Már egy hete minden blogban, újságcikkben, kirakatban beleütközünk a Valentin napi előkészületekbe. De mit tegyen az ember lánya, ha a piros szívekkel kidekorált nap szingliként köszönt rá? a) Bekuporodsz a szobádba, beteszed a legcsöpögősebb szerelmes filmet, magad elé teszel egy vödör fagyit, egy százas papírzsepi csomagot, és nagyon sajnálod maga. b) Megvizsgálod, milyen lehetőségeid… Tovább »

Az egészséges gondolkodás tízparancsolata

1. A gondolkodás képekben történik Minden, amit gondolunk, felfogunk, elképzelünk, képek formájában tárolódik el belső raktárunkban. Ezért fontos, hogy milyen képeket engedünk be az agyunkba például a tévéből. Katasztrófák, árvizek, háborúk. Nem lenne jobb ezek helyett reggelente szép, biztonságos helyeket vizualizálni utazás közben vagy ébredezve?    2. Az ember mindig csak egy képet tud egyszerre… Tovább »

Hogyan szüntessük meg az agyalást?

Előfordult már veled, hogy reggel frissen, jókedvűen ébredtél, majd minden különösebb külső hatás nélkül egy óra múlva már világvége hangulatban voltál? És mindez csak azért történt, mert magadra hagytad a gondolataidat, akik szabadon kószálva befeketítették az agyadat. Sajnos senki nem tanít meg minket arra, hogyan kezeljük a saját gondolatainkat. Pedig tudományos tények támasztják alá, hogy… Tovább »

Ma válaszd a boldogságot!

Az egyik jele annak, hogy jól tudsz bánni az emberekkel, ha nem hagyod, hogy elrontsák a kedvedet. Például amikor korán reggel valami bosszúság ér: nagy a dugó, bevágnak eléd, beszólnak a boltban, rád csukják az ajtót a metrón. Könnyű ilyenkor dühöngve bevágtatni a munkahelyre, és ráönteni a munkatársainkra, ügyfeleinkre mindazt a frusztrációt, ami kora reggel… Tovább »

Az optimizmus tanulható

  Mi van, ha nem születtem optimistának? Mi van, ha nekem a fél pohár víz félig üres poharat jelent? Akkor örökre boldogtalan maradok? A jó hír, hogy a (nem csak amerikai) kutatók szerint az optimizmus tanulható. Sok munkát és gyakorlást igényel, de ha kitartóan alkalmazunk bizonyos gyakorlatokat, akkor a pozitív gondolkodás szokásunkká válik. Csupán két… Tovább »

A lehető legjobb énünk

Rengeteget írtak már az optimizmus boldogságfokozó hatásáról. Ráadásul sok közös vonást mutat a hálával. De az optimizmus kialakítása nem csak arról szól, hogy örülünk a jelennek és a múltnak, hanem arról is, hogy fényes jövőt vetítünk magunk elé. Egy kísérletben arra kérték az alanyokat, hogy néhány napig húsz percet írjanak a „lehető legjobb jövőbeli énjükről”…. Tovább »

optimizmus

 A boldogsággal foglalkozó kutatók azt találták – gondolom senki nem lepődik meg -, hogy  a boldogság fokozható optimista gondolkodással. A kísérleti csoport tagjait arra kérték, hogy négy héten át végezzék el az alábbi gyakorlatot tetszőleges gyakorisággal: gondolj a lehető legjobb énedre, képzeld el magad a jövőben, minután minden a legnagyobb rendben ment. Sokat dolgoztál, sikerült minden… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!