Bízz magadban!

5 tulajdonság, amit te is kifejleszthetsz, és segít túlélni a nehéz időszakokat

A krízisek az élet szerves részei, senki nem kerülheti el őket: szerelmi kudarc, válás, gyász, kirúgás a munkahelyről, betegség. Mind-mind része az életünknek. Vannak, akik a legkisebb nehézségbe is beleroppannak, míg mások a legsúlyosabb sorscsapásokat is jól viselik, sőt megerősödve kerülnek ki belőle. Vajon mi a titkuk az utóbbiaknak? Van öt tulajdonság, ami segít túlélni… Tovább »

5 apró dolog, ami alapján az emberek véleményt alkotnak rólad

Amikor először pillantunk meg valakit, néhány másodperc is elegendő, hogy véleményt alkossunk róla. Mások ugyanezt teszik velünk. Éppen ezért nagyon fontos tudni, hogy mi az a néhány apró momentum, ami egy állásinterjún vagy egy randin eldöntheti a sorsunkat.   Ha valakiről kialakult az első benyomásod, akkor ezt követően az illetővel közös interakcióidban már csak ezt… Tovább »

Ne így veszekedj, mert válás lesz a vége!

Sokan azt gondolják, hogy a konfliktusok gyakorisága jó előre jelzi, hogy egy kapcsolat válással fog végződni. Pedig erről szó sincs. Minden normális kapcsolatban vannak viták, veszekedések. Igazából nem ezek gyakorisága, hanem a minősége jelzi nagy biztonsággal jó előre, hogy el fogtok-e válni.   John Gottman, amerikai pszichológus évtizedek óta kutatja a boldog házaspárok titkait. Egy… Tovább »

7 tipp a duzzogásmentes párkapcsolatért

Néha olyan veszélyessé válik a párunkkal való beszélgetés, mintha aknamezőn sétálgatnánk. Bántások, sértődések, duzzogások veszélye fenyegeti a kapcsolatot, amikor szólásra nyitjuk a szánkat. Ilyenkor jobb, ha félreteszünk minden viccet, incselkedést, és egyértelműen kommunikálunk.   Van néhány egyszerű kommunikációs szabály, amit érdemes betartani, ha nem szeretnék az örökös veszekedések zónájában élni. A legjobb ilyenkor az, ha… Tovább »

10 módszer arra, hogyan NE érvényesítsük az akaratunkat a párkapcsolatban

Teljesen normális, hogy vannak ötleteink, terveink vágyaink, és ezeket szeretnénk megvalósítani a párkapcsolatunkban. A kérdés csak az, hogy ezeknek hogyan szerzünk érvényt: rejtett módon, vagy nyíltan, őszintén kérve. Az utóbbi kockázatos, az előbbi viszont durván rombolja a kapcsolatot.   Egy kapcsolatban mindkét félnek megvannak a maga rejtett fegyverei, amelyeket időről időre bevet, ha érvényesíteni szeretné… Tovább »

10 dolog, amit 40 éves koromra megtanultam

Az emberek többsége sajnos fájdalmas veszteségek árán jön rá arra, hogy mit kellett volna máshogy csinálni. Íme, tíz dolog, amit a saját bőrömön, olykor szomorú, kínos vagy éppen vicces tapasztalatok árán tanultam meg, és szeretném megosztani veled, hátha megtanulhatod saját tapasztalatok nélkül, akár az én káromon is. Nem számít, hogy ki mit gondol rólad! Nálam… Tovább »

Önbizalom-növelés indul!

Önbizalmat, önbecsülést nem adnak a boltban, és az iskolában sem tanítják, hogyan szeretheted, tisztelheted és becsülheted magadat jobban. Úgy növünk fel, hogy ha a családban nem kapjuk meg azt a fajta megbecsülést és szeretetet, amire szükségünk van, akkor önbizalom-hiányos felnőttként komoly hátrányokkal lépünk be a párválasztás és munka világába.   Persze nincsen veszve semmi, még… Tovább »

7 dolog, amit a magabiztos nők másként csinálnak

Sokáig csak messziről csodáltam azokat a nőket, akik magabiztosan kiálltak magukért, bátran belementek ismeretlen helyzetekbe, és ügyesen flörtöltek a másik nemmel. Azóta sokat fejlődtem, de még mindig kíváncsian figyelem, mit csinálnak másként mint önbizalom-hiányos társaik. Tisztában vannak az erősségeikkel   Ezek a nők pontosan tudják, hogy miben jók, és ezeket a készségeiket bátran használják a… Tovább »

Teremts magadnak én-időt!

Ha már a címben szereplő kérdés is bosszant, akkor ez a bejegyzés neked íródott. Ha most dühösen fújsz egyet, és azt kérdezed, honnan lenne neked időd arra, hogy még magaddal is foglalkozzál, akkor kérlek, olvass tovább!   Hidd el, pontosan értelek! Krónikus időhiányban szenvedő generáció vagyunk, ráadásul mi, nők néha úgy érezzük magunkat, hogy ha… Tovább »

A hatalom kérdése a párkapcsolatban

Mit gondolsz, te egy igazi, hataloméhes zsarnokkal élsz párkapcsolatban, vagy csak egy erős, igen jó önérvényesítési képességekkel rendelkező emberrel?   Kimerítő és megalázó olyan emberrel együtt élni, aki mellett nem lehet önálló kívánságod, vágyad, és mindennek úgy kell történnie, ahogy a társad akarja. Nagyon nehéz megmondani azt is, hogy a másik mikor lépi át a… Tovább »

Az első benyomás titkai (2.rész)

Négy egyetemes ajándék Sokszor jól jönne, ha pozitív első benyomást tudnánk gyakorolni a beszélgetőpartnerünkre: első randin, állásinterjún, új közösségben. Hogyan érjük ezt el? Nos, a jó benyomás egyik titka, hogy jó érzéssel ajándékozzuk meg a beszélgetőtársunkat. Íme négy dolog, ami mindenkiből pozitív érzéseket vált ki.   Elismerés   Ezt nem kell magyarázni. Mindenki szereti, ha… Tovább »

Az első benyomás titkai (1. rész)

Hogyan keletkezik az első benyomás? Mindenki sejti, hogy az első benyomásnak óriási súlya van, alapvetően befolyásolja a kapcsolat alakulását, és később nagyon nehéz felülírni az első tapasztalatokat. A kérdés: miért van ez így, és mi alapján alkotnak rólunk véleményt mások, amikor először találkoznak velünk?   Azt hisszük, jó emberismerők vagyunk Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy… Tovább »

Amikor átmegy rajtad az úthenger

Gondolom, van tapasztalatod arról, milyen az, amikor valaki erőszakosan meg akarja mondani neked a tutit, vagy megpróbál arra kényszeríteni, hogy változz meg, mert ő pontosan látja, hogy mi a jó neked. De te kicsi balga, nem látod át az ő nagy igazát, sőt kifejezetten rosszul érzed magad.   Nos, velem pontosan ez esett meg tegnap…. Tovább »

Így kezeld az érzelmi zsarolót

Az érzelmi zsaroló mindent elkövet, hogy ráijesszen az áldozatára: fenyegetőzik, követel, ígérget, megijeszt, csakhogy teljesüljenek a kívánságai. Ha folyton engedünk neki, akkor rászoktatjuk arra, hogy ilyen módon bármit elérhet nálunk. Íme néhány ötlet, hogyan állj ellen a mesterkedéseinek.   Ne védekezz! A zsaroló elsődleges stratégiája, hogy ráijeszt az áldozatára, aki azonnal védekezni kezd. Ha például… Tovább »

Milyen a magabiztos ember?

Szerintem egy kicsit olyan, mint a loch nessi szörny. Mindenki hallott már róla, de még senki sem látta. Az alábbi lista segít, hogy legalább el tudjuk képzelni.     Képes nemet mondani Ha olyat kérnek tőle, amit nem akar megtenni, akkor ezt képes határozottan, hímelés-hámolás nélkül megmondani. Még akkor is, ha tudja, hogy a másik… Tovább »

Hogyan kelthetek szimpátiát a munkahelyemen?

Azt hiszem, mindenki szereti, ha szeretik. De vajon hogyan érhetjük el, hogy szeretetreméltónak találjanak bennünket a munkahelyünkön?     Érdeklődj! Köztudott, hogy az emberek többsége imád magáról beszélni. Ha nyitottak vagyunk, képesek vagyunk nyugodtan végighallgatni őket, miközben mi egy szót sem szólunk, boldogan köszönnek el azzal, hogy „jaj, de jót beszélgettünk!”. Vagyis növelhetjük a népszerűségünket… Tovább »

A pletyka és az önbizalom

Ugye ismerős az a helyzet, amikor látod, hogy a kollégáid összesúgnak a szomszéd asztalnál, nevetgélnek, és feléd pillantgatnak? Milyen gondolatsor indul be ekkor a fejünkben? Biztosan rólam beszélgetnek, van rajtam valami nevetséges, nem harmonizál a blúzom színe a szoknyáméval, rosszul áll a hajam. Vagy éppen valamelyik tulajdonságomon szórakoznak, esetleg tudják már, hogy holnap behívat a… Tovább »

Az önbizalomhiány jelei

1. Nem tudod érvényesíteni az akaratodat Csak óriási viták, veszekedések árán. Ráadásul mindig a lépcsőházban jut eszedbe, hogy mit kellett volna mondani. Egy munkahelyi helyzetben simán lenyomnak, szóhoz sem jutsz, esetleg csak legyintenek a véleményedre, vagy megmosolyogják a javaslataidat. Társaságban szóhoz sem jutsz, ha pedig mégis rád irányul néhány ember figyelme, elakad a szavad, elvörösödsz,… Tovább »

3 tipp hogyan növeld az önbizalmadat

Mindannyiunk életében ott van annak a lehetősége, hogy elárulnak minket. Elhagyhatnak, becsaphatnak, megcsalhatnak. Hazudhatnak nekünk, és még kábé ezer módon okozhatnak csalódást mások, tehát senkire sem számíthatunk száz százalékig. Ez nem jelenti azt, hogy el kellene szigetelődnünk, vagy épp egy lakatlan szigetre kellene költöznünk. Ez csak annyit jelent, hogy érdemes jó kapcsolatot ápolnunk azzal az… Tovább »

Néhány tipp arra, hol lehet ismerkedni

Ismerőseink körében Minél szélesebb az ismeretségi körünk, annál jobbak a kilátásaink, hiszen nekik is vannak barátaik. Érdemes olyan összejöveteleket tartani, ahol minden meghívott vendég elhozza magával egy egyedülálló barátját. Ezek a bulik általában jó légkörben zajlanak, és elég nyugalmasak ahhoz, hogy komolyan beszélgethessünk néhány szimpatikus emberrel. Megkérhetjük az ismerőseinket arra, hogy mutassanak be minket a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!