Bízz magadban!

5 apró dolog, ami alapján az emberek véleményt alkotnak rólad

Amikor először pillantunk meg valakit, néhány másodperc is elegendő, hogy véleményt alkossunk róla. Mások ugyanezt teszik velünk. Éppen ezért nagyon fontos tudni, hogy mi az a néhány apró momentum, ami egy állásinterjún vagy egy randin eldöntheti a sorsunkat.   Ha valakiről kialakult az első benyomásod, akkor ezt követően az illetővel közös interakcióidban már csak ezt… Tovább »

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz feltétlenül szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá… Tovább »

Levél mindazoknak, akik szégyellik a testüket

Kedves Te, aki talán bő pulcsik mögé rejted az alakodat, mert szégyelled a plusz kilóidat! aki elégedetlen vagy a mellbőségeddel, fenékméreteddel, az orrod nagyságával és formájával! aki túl vékonynak, gebének, deszkának tartod magadat! Ronda vagyok   Tök mindegy, hogy mi bánt, a lényeg: hogy nem tartod vállalhatónak a testedet, és mindent elkövetsz, hogy elrejtsd, álcázd… Tovább »

Ami a legjobban érdekelt benneteket 2016-ban

Engem is elkapott az összegzés, áttekintés és számadás lendülete, és kíváncsi voltam, hogy mi érdekelt benneteket a leginkább 2016-ban. Így hát csokorban gyűjtöttem az idei év 7 legnépszerűbb bejegyzését.  1. A top téma természetesen a boldogság! Hogyan legyünk boldogok, és mi az, ami akadályozza a boldogságunkat. A legnépszerűbb, legolvasottabb bejegyzésem tehát a következő: A boldogtalan… Tovább »

10 dolog, amit 40 éves koromra megtanultam

Az emberek többsége sajnos fájdalmas veszteségek árán jön rá arra, hogy mit kellett volna máshogy csinálni. Íme, tíz dolog, amit a saját bőrömön, olykor szomorú, kínos vagy éppen vicces tapasztalatok árán tanultam meg, és szeretném megosztani veled, hátha megtanulhatod saját tapasztalatok nélkül, akár az én káromon is. Nem számít, hogy ki mit gondol rólad! Nálam… Tovább »

Önbizalom-növelés indul!

Önbizalmat, önbecsülést nem adnak a boltban, és az iskolában sem tanítják, hogyan szeretheted, tisztelheted és becsülheted magadat jobban. Úgy növünk fel, hogy ha a családban nem kapjuk meg azt a fajta megbecsülést és szeretetet, amire szükségünk van, akkor önbizalom-hiányos felnőttként komoly hátrányokkal lépünk be a párválasztás és munka világába.   Persze nincsen veszve semmi, még… Tovább »

Hogyan legyek magabiztosabb?

Ha annyi ezresem lenne, ahányszor már megkérdezték tőlem, „hogyan lehetnék magabiztosabb?”, most a Maldív-szigeteken nyaralnék. Az emberek nagy része szeretne nagyobb önbecsüléssel bírni, a másik fele viszont mélyen megveti azokat, akiket magabiztosnak gondol.   Mit jelent magabiztosnak lenni?   Magabiztosnak lenni nem azt jelenti, hogy eltaposom a másikat, vagy hogy mások kárán jutok előbbre. Nem… Tovább »

9 jel, ami megmutatja, hogy nem szereted magadat eléggé

Az élet túl rövid ahhoz, hogy folyton azon aggódjunk, hogy vajon mások mit gondolnak rólunk. Ha nem szeretjük önmagunkat, mások se fognak. Éppen ezért nem mások gondolkodását kellene megváltoztatnunk (úgysem tudjuk!), hanem azon kellene dolgoznunk, hogy minél jobban megszeressük saját magunkat. Bónuszként pedig, ha megszeretjük magunkat, sokkal könnyebb lesz elérni a céljainkat életünk összes területén…. Tovább »

Szeresd önmagad, és készülj örömmel a következő válságra

Ha kicsúszik a lábunk alól a talaj, válságba kerül a párkapcsolatunk, vagy éppenséggel képtelenek vagyunk tartós párkapcsolatban létezni, akkor kétségbeesünk, és azt hisszük, soha az életben nem fog megváltozni a helyzet. Pedig akár örülhetnénk is a válságnak, mert ezek a krízisek jelentik életünk legnagyobb ajándékát.   Nem őrültem meg, tényleg így gondolom. A válság ajándék,… Tovább »

Aki mindig rosszul választ társat

A legtöbb ember azt gondolja, hogy azért boldogtalan, mert nem találta még meg azt az embert, akivel békében, harmóniában és szerelemben le tudná élni az életét. A boldogságnak tehát az az egyetlen feltétele, hogy meg kell találni az Igazit, és akkor eljön a nagybetűs Boldogság.   Van egy kedves ismerősöm, akinek évtizedek óta követem az… Tovább »

Miért nem mondja, hogy szeret?

Egyre többször, egyre több nőtől hallom, hogy jól megvannak a párjukkal, de a férfi egyáltalán nem vagy csak nagyon ritkán mondja, hogy szereti őket. Ezek a nők elbizonytalanodnak abban, hogy valóban szereti-e őket a párjuk.   Nemrégiben ezt a levelet kaptam egy negyven fölött nőtől: „Tíz éve vagyunk együtt a párommal, de egy kezemen meg… Tovább »

Az önbizalomhiány hatása a párválasztásra

Miért van az, hogy más, nálam sokkal rondább, butább, kiállhatatlanabb nő/pasi simán talál magának párt, én bezzeg itt kornyadozok egyedül? Mit tudnak ezek az emberek, amit én nem? Szerintem nincs ember, aki ne tette volna fel magának akár csak egyszer is ezt a kérdést.   A válasz pedig nem is olyan bonyolult, és bevallom, én… Tovább »

Tanuld meg szeretni a testedet!

A nők nagy része elégedetlen a testével, és úgy is bánik vele, mint egy makrancos gyerekkel, akit meg kell fegyelmezni. Sanyargatják, éheztetik, szidják, takargatják. A kérdés csak az, lehet-e ép lélek egy agyonnyúzott testben. Szeretheti-e egy férfi azt a testet, amit én utálok?   Mit művelsz a testeddel? Te mit művelsz a testeddel? Éhezteted? Hánytatod?… Tovább »

Az önbizalom nem jelent pofátlanságot!

Talán nem kell bizonygatnom, hogy az önbizalom mindent visz. Ha nem becsülöd magadat, akkor bizony nem te kapod álmaid állását, nőjét/pasiját, hanem az, aki magabiztosan kijelenti (és el is hiszi!), hogy ő ezt bizony megérdemli. Te pedig sárgulhatsz az irigységtől, és dühönghetsz, hogy te sokkal többet érsz, mint a magabiztos szerencsés.   Évek óta rendszeresen… Tovább »

A boldog párkapcsolatban élők első számú titka

    A boldog párkapcsolatok első számú titka egy olyan kézenfekvő dolog, ami mindenki számára nyilvánvaló lehet, mégis elsétálunk mellette: az önismeret. A többség erre csak legyint: „Ó, én ismerem magamat!” Tényleg? És boldog párkapcsolatban élsz? Mert akkor ne olvass tovább, ez a cikk nem neked szól.     Mit nevezek önismeretnek?   És itt… Tovább »

Milyen a magabiztos ember?

Szerintem egy kicsit olyan, mint a loch nessi szörny. Mindenki hallott már róla, de még senki sem látta. Az alábbi lista segít, hogy legalább el tudjuk képzelni.     Képes nemet mondani Ha olyat kérnek tőle, amit nem akar megtenni, akkor ezt képes határozottan, hímelés-hámolás nélkül megmondani. Még akkor is, ha tudja, hogy a másik… Tovább »

Az önbizalomhiánytól a magabiztosságig

április 7-én, kedden 18 órától Az önbizalomhiánytól a magabiztosságig címmel előadást tart Jánosi Valéria life coach és mentálhigiénés tanácsadó.      Helyszín: FSZEK Kőbányai Könyvtár Budapest, Szent László tér 7-14.   Az előadás során választ kaphatsz a következő kérdésekre: Miért hat rombolóan az önbizalomhiány életünk minden területére? Miért nem segítenek a pozitív állítások? Melyek az… Tovább »

A szülő, aki megaláz

A legtöbb szülő időnként sértő módon szól a gyerekéhez. Megbántja, megalázza, kigúnyolja. Mindenkivel megesik. Probléma akkor van, ha ez rendszeressé válik. A szavakkal okozott bántások nehezebben gyógyulnak, mint a testi sebek.     Becsmérlés   Ebből a szempontból két fajta szülő van: az egyik nyíltan és gonoszul becsmérli a gyerekét. Hülyének, semmirekellőnek, rondának vagy gonosznak… Tovább »

Ismered az örökké segítségre szorulót?

Ő az, aki magát tehetetlennek, gyámoltalannak, örökké túlterheltnek állítja be. Az egész kommunikációja azt üzeni: „Gyenge vagyok és gyámoltalan – egyedül nem vagyok képes megbirkózni az élettel. Segíts rajtam, kérlek!”     Hogyan hat ez a segítőkész emberre?   Ahhoz képest, hogy a segítséget kérő milyen gyengének és bénának mutatja magát, meglepően energikusan és vehemensen… Tovább »

Miért nem segítenek a pozitív állítások?

Számtalan önbizalom-fejlesztő tréning és könyv van a piacon. Gyakorlatokat kínálnak arra, hogyan fejleszd az önbizalmadat. Szinte mindegyik azt javasolja, hogy állj be a tükör elé, és mondogasd, hogy „Szép, okos, kedves, szerethető vagyok.” Beállsz a tükör elé, pofákat vágsz, és elkezded mondogatni. Aztán fél perc után elkeseredetten abbahagyod, mert irtó hülyén érzed magad. Ismerős? Miért… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!