Bízz magadban!

5 apró dolog, ami alapján az emberek véleményt alkotnak rólad

Amikor először pillantunk meg valakit, néhány másodperc is elegendő, hogy véleményt alkossunk róla. Mások ugyanezt teszik velünk. Éppen ezért nagyon fontos tudni, hogy mi az a néhány apró momentum, ami egy állásinterjún vagy egy randin eldöntheti a sorsunkat.   Ha valakiről kialakult az első benyomásod, akkor ezt követően az illetővel közös interakcióidban már csak ezt… Tovább »

8 tulajdonság, ami a boldog párkapcsolathoz feltétlenül szükséges

Az emberek többsége azt gondolja, hogy a boldog párkapcsolathoz az szükséges, hogy megtalálják az Igazit, akivel képesek harmonikusan élni. Valójában a boldog párkapcsolat kulcsa inkább az, hogy elég érett személyiség vagyok-e ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatot alakítsak ki valakivel. Vagyis nem az a lényeg, hogy megtalálom-e az Igazit, hanem hogy én magam képes vagyok-e Igazivá… Tovább »

A hosszútávú boldogság 10 összetevője

Keressük, kutatjuk a boldogságot, és gyakran azt gondoljuk, hogy majd akkor jön el, ha valami külső feltétel teljesül. Majd ha lesz társam, majd ha lesz egy normális munkahelyem, majd ha több pénzem lesz. Pedig a boldogság nem külső dolgokon, hanem belső képességeken, saját erőfeszítéseken múlik. A kérdés csak az, hogy hajlandóak vagyunk-e megtenni ezeket az… Tovább »

Levél mindazoknak, akik szégyellik a testüket

Kedves Te, aki talán bő pulcsik mögé rejted az alakodat, mert szégyelled a plusz kilóidat! aki elégedetlen vagy a mellbőségeddel, fenékméreteddel, az orrod nagyságával és formájával! aki túl vékonynak, gebének, deszkának tartod magadat! Ronda vagyok   Tök mindegy, hogy mi bánt, a lényeg: hogy nem tartod vállalhatónak a testedet, és mindent elkövetsz, hogy elrejtsd, álcázd… Tovább »

Önbizalom-növelés indul!

Önbizalmat, önbecsülést nem adnak a boltban, és az iskolában sem tanítják, hogyan szeretheted, tisztelheted és becsülheted magadat jobban. Úgy növünk fel, hogy ha a családban nem kapjuk meg azt a fajta megbecsülést és szeretetet, amire szükségünk van, akkor önbizalom-hiányos felnőttként komoly hátrányokkal lépünk be a párválasztás és munka világába.   Persze nincsen veszve semmi, még… Tovább »

7 dolog, amit a magabiztos nők másként csinálnak

Sokáig csak messziről csodáltam azokat a nőket, akik magabiztosan kiálltak magukért, bátran belementek ismeretlen helyzetekbe, és ügyesen flörtöltek a másik nemmel. Azóta sokat fejlődtem, de még mindig kíváncsian figyelem, mit csinálnak másként mint önbizalom-hiányos társaik. Tisztában vannak az erősségeikkel   Ezek a nők pontosan tudják, hogy miben jók, és ezeket a készségeiket bátran használják a… Tovább »

Hogyan legyek magabiztosabb?

Ha annyi ezresem lenne, ahányszor már megkérdezték tőlem, „hogyan lehetnék magabiztosabb?”, most a Maldív-szigeteken nyaralnék. Az emberek nagy része szeretne nagyobb önbecsüléssel bírni, a másik fele viszont mélyen megveti azokat, akiket magabiztosnak gondol.   Mit jelent magabiztosnak lenni?   Magabiztosnak lenni nem azt jelenti, hogy eltaposom a másikat, vagy hogy mások kárán jutok előbbre. Nem… Tovább »

9 jel, ami megmutatja, hogy nem szereted magadat eléggé

Az élet túl rövid ahhoz, hogy folyton azon aggódjunk, hogy vajon mások mit gondolnak rólunk. Ha nem szeretjük önmagunkat, mások se fognak. Éppen ezért nem mások gondolkodását kellene megváltoztatnunk (úgysem tudjuk!), hanem azon kellene dolgoznunk, hogy minél jobban megszeressük saját magunkat. Bónuszként pedig, ha megszeretjük magunkat, sokkal könnyebb lesz elérni a céljainkat életünk összes területén…. Tovább »

Te hová akarsz eljutni az életedben?

Mindannyian éreztük már azt, hogy ahol most tartunk, onnan nem lehet eljutni oda, ahová vágyunk. Mintha semerre se lenne út, egy helyben topogunk, bármerre is indulnánk, csak falakat, és elképesztő nehézségeket látunk. Mesélek neked egy történetet. Egy üzletkötő autója lerobbant egy kisvárosban. Amíg javították a járgányát, sétálgatott a „főutcán”, és unalmában megszólított egy járókelőt. Megmondaná… Tovább »

Nőideálok a 20. században

A legtöbb nő azt gondolja, hogy a férfiak csak egy bizonyos nőtípust kedvelnek. Hogy bebizonyítsam ennek a nézetnek a hamisságát, csokorba szedtem, hogyan változott a nőideál egyetlen század alatt.   A legtöbb női kliensem nem tartja magát elég vonzónak, szenvednek attól, hogy a testük nem ott domborodik, ahol kellene. Azt gondolják, hogy a férfiak csak… Tovább »

A jó nőség titka

Évekkel ezelőtt komoly összeget fizettem volna annak, akik elárulja nekem, hogy mitől lesz vonzó egy nő. Egyedülálló nőként persze szigorúan csak elméleti szempontból érdekelt a dolog. Jártam előadásokra, tréningekre, terápiára, képeztem magam mindenféle pszicho dologból. A választ mégis egy furcsa tapasztalatnak köszönhettem.   A dolog onnan indult, hogy évekkel ezelőtt egy társaságban egy különleges jelenségre… Tovább »

Így szabadulj meg a szabadulóművésztől!

Sokan kerülnek ki vérző szívvel egy olyan kapcsolatból, ahol ők szerettek jobban, a társuk azonban csak ímmel-ámmal volt benne a viszonyban. Aztán mire végre összeszedik magukat, ájultan zuhannak egy újabb szívtipró karjaiba, mert képtelenek felismerni a gyakorlott „szabadulóművészt”, aki „gyere ide, takarodj!” kapcsolatokban él.   Egy ismerős hölgy mesélte, hogy megismert egy jóképű férfit, és… Tovább »

A sikeres ismerkedés titkai

Aki randizott már ismeretlenekkel, az tudja, mennyire zavarba ejtő az olyan partner, aki túl gyorsan és hamar osztja meg veled életének intim részleteit. Nála már csak az a partner bosszantóbb, aki kukán ül, és elvárja, hogy szórakoztasd. Na, de te vajon milyen első randizó vagy? Mit gondolsz, megfelelő ütemben tudod adagolni a magadról szóló információkat?… Tovább »

A szexuális vonzerő titkai

A nők többsége azt gondolja, hogy a szexuálisan vonzó nők szép arcúak, vékonyak, jólöltözöttek, minimum topmodell alkatúak. Ezért aztán ész nélkül fogyókúráznak, és az összes szabadidejüket a plázákban töltik, hogy megfelelő külsőt varázsoljanak maguknak a randira. Az eszükbe sem jut, hogy a szexuális vonzerő is fejben dől el, és a külső mellett esetleg a lelkükkel,… Tovább »

Az első benyomás titkai (2.rész)

Négy egyetemes ajándék Sokszor jól jönne, ha pozitív első benyomást tudnánk gyakorolni a beszélgetőpartnerünkre: első randin, állásinterjún, új közösségben. Hogyan érjük ezt el? Nos, a jó benyomás egyik titka, hogy jó érzéssel ajándékozzuk meg a beszélgetőtársunkat. Íme négy dolog, ami mindenkiből pozitív érzéseket vált ki.   Elismerés   Ezt nem kell magyarázni. Mindenki szereti, ha… Tovább »

Tanuld meg szeretni a testedet!

A nők nagy része elégedetlen a testével, és úgy is bánik vele, mint egy makrancos gyerekkel, akit meg kell fegyelmezni. Sanyargatják, éheztetik, szidják, takargatják. A kérdés csak az, lehet-e ép lélek egy agyonnyúzott testben. Szeretheti-e egy férfi azt a testet, amit én utálok?   Mit művelsz a testeddel? Te mit művelsz a testeddel? Éhezteted? Hánytatod?… Tovább »

Az önbizalom nem jelent pofátlanságot!

Talán nem kell bizonygatnom, hogy az önbizalom mindent visz. Ha nem becsülöd magadat, akkor bizony nem te kapod álmaid állását, nőjét/pasiját, hanem az, aki magabiztosan kijelenti (és el is hiszi!), hogy ő ezt bizony megérdemli. Te pedig sárgulhatsz az irigységtől, és dühönghetsz, hogy te sokkal többet érsz, mint a magabiztos szerencsés.   Évek óta rendszeresen… Tovább »

Hogyan erősítheted az önbizalmadat a hétköznapokban?

Az önbizalom olyan, mint a gyerek a bevásárlóközpontban: egy pillanat alatt el lehet veszíteni. Elég egy figyelmetlenebb megjegyzés, és már romjainkban heverünk. Tehetünk azért, hogy erősítsük az önbizalmunkat? Vagy teljesen ki vagyunk szolgáltatva mások kényének-kedvének?   Mások önbecsülésének leépítése Vannak emberek, akik úgy próbálják erősíteni ingadozó önbizalmukat, hogy sárba taposnak másokat. Ahhoz, hogy ők jelentősebbnek,… Tovább »

Hogyan befolyásolja a család az önértékelésünket?

Manapság már mindenki számára egyértelmű, hogy a származási családunk adja meg az önbecsülésünk alapszintjét. Ha ez ügyben nem voltunk szerencsések, érdemes tudni, hogyan alakítja a család az önbizalmunkat, és fontos tisztában lenni azzal, hol kell állítani, dolgozni az önértékelésünkön.     A családi mintákat észrevétlenül szívjuk magunkba gyerekkorunkban, és ezek a minták meghatározó hatással lesznek… Tovább »

Az önbizalom-erősítés négy színtere

Akinek eleve van önbizalma, az könnyen be tudja gyűjteni azokat az élményeket, amelyek által tovább erősödhet az önbecsülése. Míg aki úgy érzi, hogy neki soha semmi nem sikerül, sajnos valóban ilyen élményekkel fog gazdagodni. Úgy tűnik tehát, hogy egy bizonyos alapszintű önértékelésre szükségünk van ahhoz, hogy az első változat induljon be. De vajon honnan szerezhetjük… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!