Bízz magadban!

Miért nem tudsz nemet mondani?

Sokan vannak, akik nem mernek nemet mondani, mert félnek a konfliktusoktól, mert nagyon fontos számukra, hogy kedves embernek tartsák őket, és nem fér bele az énképükbe, hogy akár csak egyszer is önzőnek tűnjenek egy másodpercre is. Pedig nemet mondani nem önzőség, hanem gyakran jogos önvédelem.     Tekintélyszemélyektől való félelem Ha tartunk valakinek a tekintélyétől… Tovább »

Hogyan mondjunk nemet?

Nemet mondani nagyon egyszerű. Pontosan ugyanannyi ideig tart, mint igent mondani. Csakhogy utána gyakran tépelődünk magunkban: Jól tettem? Megbántottam? Mit gondol rólam? Haragszik rám? Ha pedig igent mondtunk valami nem szeretem dologra, akkor tépelődhetünk azon, hogyan csináljuk vissza, hogyan mondjuk le. Vagy éppen bosszankodunk, hogy már megint ránk sóztak valamit.     Gondold át alaposan!… Tovább »

Gondolatok, amiktől nem tudsz nemet mondani

  Gondolatok, amelyek akadályozzák a nemet mondást Gondolkodásunkban van néhány olyan mechanizmus, ami megakadályozza, hogy hatékonyan, lelkiismeret-furdalás nélkül mondjunk nemet bizonyos helyzetekben. Azokról a gondolatokról beszélek, amelyek megakadályozzák, hogy reálisan, torzítások nélkül lássuk a valóságot. A kognitív pszichológia a valóság torzítása címmel írja le ezeket a jelenségeket. Ezek valójában a logikus gondolkodás zavarai, az ítélőképesség… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!