Bízz magadban!

Miért nem hagyják el a nők a bántalmazó férfit?

Nagyon sokszor hallottam már értetlenkedő, elítélő megjegyzéseket, amelyek bántalmazott nőkre vonatkoztak. „Miért nem hagyják ott a pasit?” „Biztos mazochisták vagy betegek, mert nem képesek szakítani.” Valójában millió és egy okuk van arra, hogy képtelenek elhagyni azt a férfit, aki bántja, megalázza, gyakran életveszélyesen fenyegeti őket.   Traumatikus kötődés   A bántalmazás egyik legnagyobb tragédiája, hogy… Tovább »

Miért nehéz nemet mondani?

  Miért is olyan nehéz nemet mondani? „Az udvariasság, gyermekem, azt diktálja, hogy nem önmagunkra, hanem másokra gondoljunk” – írja Balzac. A nevelés ellentmondást nem tűrően sulykolja belénk ezeket az erények. Ne a magad vágyaira, szükségleteire gondolj, hanem felelj meg nekem, a társadalomnak, az egyháznak, az iskolának, a szüleidnek, a férjednek, feleségednek és a gyerekeidnek…. Tovább »

Képtelen vagyok nemet mondani!

  Képtelen vagyok nemet mondani! Hányszor hallottam, és hányszor mondtam magam is ezt a mondatot! Elfogadtam olyan vacsorameghívást, ahová semmi kedvem nem volt elmenni. Elvállaltam olyan munkát, amit semmi kedvem nem volt elvégezni. Megadtam olyan embernek a telefonszámomat, akivel soha többé nem volt kedvem beszélni. És mindezt miért? Mert nem akartam, hogy udvariatlannak gondoljanak, nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!