Bízz magadban!

Ez történik a kapcsolatodban, ha a párod nem áll ki melletted

Összevesztél valakivel, dúlva-fúlva hazamész, és elpanaszolod a párodnak, hogy milyen hülye az illető. Mire életed párja higgadtan közli, hogy valójában te viselkedtél hülyén, és annak a másiknak van igaza. Erre aztán végképp kiakadsz, és dühöngve kiosztod a párodat is, mert soha nem áll melléd. Majd jön a duzzogás és az önsajnálat. Jelzem, joggal.   Engem… Tovább »

Megörökölt játszmáink

    Megörökölt játszmáink   Köztudott, hogy egy párkapcsolatba soha nem egyedül érkezünk, hanem hozzuk magunkkal az eredendő családunkat és a korábbi kapcsolataink terheit. Rendszerint olyan emberekhez vonzódunk, akinek a problémái tökéletesen illenek a mi problémáinkhoz, és ez garantálja, hogy újra megvívjuk gyerekkorunk csatáit. Mindannyian anyánkat vagy apánkat választjuk, mindannyian anyánk vagy apánk leszünk. Még… Tovább »

Hogyan űzzük el a meghittséget a párkapcsolatból?

  Izgalmas az a pillanat, hogy hogyan lépnek be a játszmába a felek. Eric Berne két pontot emel ki. Ahhoz hogy játszmáról beszélhessünk, kell egy horog vagy csali. Ezt a játszmát kezdeményező fél kiveti, hátha a másik erre ráharap. Horog lehet például egy-egy rosszalló pillantás, amire a másik máris reagálhat: „Mit akarsz ezzel már megint?”… Tovább »

üldöző-megmentő-áldozat

  A játszmák egyik leggyakoribb formája a drámai háromszög. Ezt két ember is kiválóan képes játszani úgy, hogy a szerepek folyamatosan cserélődnek. Az egyik szerep az üldözőé, aki csak a saját helyzetére figyel, ő az, aki saját magát akarja érvényesíteni. Azt gondolja, hogy a másik nem tudja a helyzetet megoldani. Üldözni csak akkor lehet, ha… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!