Bízz magadban!

Így hatnak a szüleink a párválasztásunkra

Szeretjük azt gondolni, hogy szabadon döntünk arról, hogy kit választunk társunknak. Pedig óriási tévedésben vagyunk! Az egész neveltetésünk, gyerekkorunk, szüleink hatása ott bujkál az önállónak hitt döntésünk mögött. Vagyis soha nem véletlen, hogy éppen abba az emberbe szeretünk bele, akibe. A gyerekkorunk hatásai tudattalanul predesztinálják a választásainkat. A klienseim egy jó része társkeresési vagy párkapcsolati… Tovább »

Téveszmék, amelyekben mindenki hisz a házassága kezdetén

A házasságról mindannyiunknak megvan a magunk külön bejáratú téveszméje. És ha sokáig hiszünk bennünk, rámehet a kapcsolatunk. Íme néhány.      Lehet, hogy most vannak problémáink, de ha összeházasodunk, elmúlnak. Már miért múlnának el? A házasságkötő teremben nem megyünk át agymosáson, egyikünk sem fog megváltozni egy varázsütésre. Tehát azok a problémák, amelyek gondot okoztak a… Tovább »

4 biztos tipp, hogyan legyél boldogtalan

Miért is akarnál boldog lenni? A boldog emberek unalmasak és bosszantóak. Főleg, ha neked rosszul mennek a dolgaid. Akkor már inkább válaszd a boldogtalanságot! Ebben biztos sikerélményed lesz. Néhány tipp, ha mégis elbizonytalanodnál: Gondolj valami negatívra, és nagyítsd fel! A negatív gondolatok szerencsére olyanok mint a patkányok. Csoportostul érkeznek. Például a munkahelyeden valaki udvariatlanul bánik… Tovább »

Ma válaszd a boldogságot!

Az egyik jele annak, hogy jól tudsz bánni az emberekkel, ha nem hagyod, hogy elrontsák a kedvedet. Például amikor korán reggel valami bosszúság ér: nagy a dugó, bevágnak eléd, beszólnak a boltban, rád csukják az ajtót a metrón. Könnyű ilyenkor dühöngve bevágtatni a munkahelyre, és ráönteni a munkatársainkra, ügyfeleinkre mindazt a frusztrációt, ami kora reggel… Tovább »

Negatív hiedelmeink

  A külvilág mindig belső gondolkodásunk tükörképe. Ha a külvilágban jól mennek a dolgaink, csak azért van, mert a belső világunk rendben van. Semmilyen gondolat nem él a fejünkben következmények nélkül. Minden gondolatunk vagy a siker és boldogság felé visz, vagy eltávolít ezektől. Vagy megerősít, vagy megfoszt minket az erőnktől. Vegyük észre, hogy gondolataink, hiedelmeink… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!