Bízz magadban!

Szóbeli bántalmazás a párkapcsolatban

Nagyon nehéz felismerni, ha szóban bántalmaznak bennünket. Rengeteg ember él olyan párkapcsolatban vagy munkahelyi körülmények között, ahol szóbeli agressziónak van kitéve, és még csak fel sem ismeri, hogy nem vele van a probléma, hanem a párjával vagy a munkatársával.   Aki szóbeli bántalmazó partner mellett él, az gyakran azon gondolkodik, hogy valami nagy baj van… Tovább »

Hogyan hatnak a szüleink a párkapcsolatainkra?

A párkapcsolatok sikerének legfőbb feltétele, hogy leváljunk a szüleinkről, önállóan hozzunk döntéseket, képesek legyünk kitűzni a saját céljainkat, és ne az általuk kijelölt célokat kövessük. És persze anyagilag is felelősséget vállaljunk magunkért. Mama Hotel Az önállósodás legproblematikusabb időszaka a kamaszkor, amikor a gyerek egyre erősebb és durvább kritikát fogalmaz meg a szüleivel kapcsolatban, szembesíti őket… Tovább »

3 tipp hogyan növeld az önbizalmadat

Mindannyiunk életében ott van annak a lehetősége, hogy elárulnak minket. Elhagyhatnak, becsaphatnak, megcsalhatnak. Hazudhatnak nekünk, és még kábé ezer módon okozhatnak csalódást mások, tehát senkire sem számíthatunk száz százalékig. Ez nem jelenti azt, hogy el kellene szigetelődnünk, vagy épp egy lakatlan szigetre kellene költöznünk. Ez csak annyit jelent, hogy érdemes jó kapcsolatot ápolnunk azzal az… Tovább »

A határok törvényei

    A határok törvényei       Vannak bizonyos lelki törvényszerűségek, amelyek akkor is működnek, ha nem tudunk róluk. Hatásukat akkor is érezzük, ha nem is hallottunk róluk. Íme néhány ilyen szabályszerűség a határokkal kapcsolatban.     A vetés és aratás törvénye   “Ki mint vet, úgy arat” – tartja a közmondás. Vagyis tetteinknek… Tovább »

Hol a határ?

    Lelkünk határai       Szerintem van egy csomó kérdés, amiben nehéz eligazodni a határokkal kapcsolatban:   –         kiért vagyok felelős?   –         Kijelölhetem-e úgy a határaimat, hogy mások ne sértődjenek meg?   –         Mit tegyek, ha mások mégis megsértődnek?   –         Hogyan viszonyuljak azokhoz, akik igényt tartanak az időmre, pénzemre, szeretetemre?  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!