Bízz magadban!

Milyen célokat érdemes kitűzni?

Komoly kutatások támasztják alá, hogy boldogságunk elengedhetetlen tartozéka, hogy legyenek álmaink, céljaink. A kérdés csupán az, miféle célok tesznek minket valóban boldoggá.   Nagyon nem mindegy, hogy miféle célokat tűzünk ki magunk elé. A sajátjaink ezek a célok, vagy a társadalom, esetleg a családunk kényszerítette őket ránk? Gyakran találkozom olyan boldogtalan munkavállalókkal, akik azért lettek… Tovább »

Siker-suli (5.rész) – Ma mit tettél az álmaidért?

Az életünkben elért eredmények szorosan összefüggnek az értük megtett lépések tempójával. Céljaink meghatározása után tegyük fel a kérdést: Mit tehetek most rögtön, ami segít elérni a kitűzött célomat?   Szeretnék feltenni egy témába vágó találós kérdést: 5 béka ül a rönkön. 4 úgy dönt, hogy leugrik. Hány marad? A válasz: 5. Miért? Mert az elhatározás… Tovább »

Siker-suli (4. rész) – Hogyan lesz az álmodból igazi cél?

Amíg a tervek csak gondolatban léteznek, addig csak álmok maradnak. Valóság akkor válik belőlük, ha részletesen elképzeled, leírod, és pontos célkitűzést formálsz belőle.   A Harvard kutatói szerint a célok írásba foglalása juttatja fel a felső 3%-ot a csúcsra. Ha azonban valaki a sikeres emberek legfelső 1%-ához szeretne tartozni, nem elég listáznia a céljait, hanem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!