Bízz magadban!

Hevesen udvarol? Ne dőlj be! Lehet, hogy bántalmazó!

Gyakran még a legokosabb, legtalpraesettebb nő is bedől a bántalmazónak, mert annyira elbűvölő az udvarlási szakaszban. Ezekben a hetekben ő minden nő álma: rendszeresen keres, veled tölti az ideje nagy részét, ha megígéri, ott van időben. Bókol, ígér, dicsér, lefesti számodra a vágyott jövőt, és amikor te már végérvényesen belehabarodtál, birtoklóvá, féltékennyé, parancsolgatóvá válik, és… Tovább »

Mit gondol a párkapcsolatról egy bántalmazó?

Aki bántalmazó párkapcsolatban él, az gyakran elgondolkozik azon, hogy mi a hiba benne. Mit ront el, hogy folyamatos szidalmazásnak, megaláztatásnak van kitéve. Azon gondolkodik, mit tehetne, hogy elkerülje a bántást. Pedig a hiba nem az ő készülékében van, hanem a bántalmazó gondolkodásmódjában. Nézzük meg, mit gondol a bántalmazó!   Uralkodni akar   A bántalmazónak szent… Tovább »

Hogyan hagyd el biztonságosan a bántalmazó partneredet?

Nagyon nehéz elhagyni egy bántalmazó partnert, aki birtoktárgynak tekinti a társát. A szakítás gondolatától a legtöbb bántalmazó begőzöl, erőszakossá, fenyegetővé válik, és mindent elkövet, hogy a partnere ne tudja őt elhagyni.   Korábban írtam már arról, hogy miért olyan nehéz elhagyni egy bántalmazót. Egy bántalmazó férfi nagyon gyorsan életveszélyessé válhat a nő számára, ha az… Tovább »

Miért nem hagyják el a nők a bántalmazó férfit?

Nagyon sokszor hallottam már értetlenkedő, elítélő megjegyzéseket, amelyek bántalmazott nőkre vonatkoztak. „Miért nem hagyják ott a pasit?” „Biztos mazochisták vagy betegek, mert nem képesek szakítani.” Valójában millió és egy okuk van arra, hogy képtelenek elhagyni azt a férfit, aki bántja, megalázza, gyakran életveszélyesen fenyegeti őket.   Traumatikus kötődés   A bántalmazás egyik legnagyobb tragédiája, hogy… Tovább »

A bántalmazó párkapcsolat hatása a gyerekekre

  Nagyon nehéz megszabadulni egy olyan „társtól”, aki bántalmaz bennünket. Sokan azzal mentegetik magukat, hogy azért nem hagyják el az őket terrorizáló társukat, mert nem akarnak rosszat a gyerekeiknek. Sajnos a gyerekeiknek már így is elég rossz. A kérdés: mikor szenvednek nagyobb sérülést: ha az anyjuk együtt marad az agresszív apjukkal, vagy ha elválik tőle?… Tovább »

A gyerekkori bántalmazás hatásai

Egy kutatás szerint Magyarországon a megkérdezettek 70%-a ért egyet azzal, hogy egy szülőnek jogában áll megpofozni a gyerekét, ha az megérdemli. A becslések szerint pedig a felnőttek 90%-a elfogadhatónak tartja a testi fenyítést. Csak remélni merem, hogy nem ennyien verik a gyerekeiket.     A fizikai bántalmazás hatása a gyerekre   A fizikai bántalmazásba a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!