Bízz magadban!

Online társkeresés – a sikeres adatlap 5 titka

Az online ismerkedés során a regisztrációs lapunk adja rólunk az első benyomást. Ha ez igénytelen, semmitmondó, unalmas, máris továbbkattintanak azok a potenciális partnerek, akiket keresünk. Éppen ezért hihetetlenül fontos, hogy olyan bemutatkozó szöveget írjunk, ami megragadja a figyelmet, vicces, érdekes, ráadásul még pontosan le is írja, hogy kik vagyunk és mire vágyunk.

online_dating3.jpg

 

A társkeresés talán legfontosabb, és mégis legelhanyagoltabb területe a regisztrációs lap kitöltése. Sokan csak legyintenek, hogy „Á, ez nem fontos! Manapság ezt már senki nem olvassa el.” Azt gondolom, hogy az igényes társkeresők igenis elolvassák, és ez alapján (is) szelektálnak.

 

1. Ki vagy? Mit kap az, aki téged választ?

Az önbemutatás helye ez. Ki vagy, mit szeretsz csinálni, mi a történeted, mik a legfontosabb értékeid? Mi az, amit a másik kap, ha téged választ? Persze nem kell elmesélned az életed regényét, de igenis szükség van arra, hogy leírd, miért érdemes téged választani. Lehet, hogy durván hangzik, de ez itt az önmarketing helye. Itt kell leírni, hogy mi az, amit értékesnek tartasz magadban, amire a legbüszkébb vagy. Nagyon sokan ódzkodnak ettől, mert szerényebbek vagy éppen igen alacsony az önbecsülésük. Talán nem is tudják megnevezni, hogy mi az, amitől ők szerethetők, különlegesek. (A társkereső coahing során éppen ezért mindig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megkeressük, megnevezzük ezeket az értékeket, hogy bátran, büszkén merd vállalni a társkeresés során.)

 

2. Kit keresel?

Ez a regisztrációs lap másik nagy előnye: a saját szavaiddal leírhatod, hogy egészen pontosan ki az, akire vágysz, akit társként el tudsz képzelni magad mellett. És ki az, akit semmiképpen. Nagyon fontos, hogy bátran meg merd fogalmazni, le merd írni, hogy pontosan kit keresel. Nem elég annyit írni, hogy „kedves, mosolygós, családcentrikus lányt keresek”. Ez nem elég pontos. Sokkal pontosabb, ha azt írod, hogy „olyan lányt keresek, aki vicces, megnevettet, és képes nevetni a béna poénjaimon. Fontos, hogy fogadja el és legyen jó viszonyban a 8 gyerekemmel.”

Bátran írd le azt is, hogy ki az, akivel egyáltalán nem akarsz szóba állni, mert így sok fölösleges körtől megkíméled magadat. Ha neked fontos, hogy diplomás, 1,80 magas, kisportolt párod legyen, akkor írd le! Lehet, hogy az 1,60-as pasik ki fognak rád akadni, beszólnak, megjegyzéseket tesznek, és az is lehet, hogy nem lesz napi két randid, de nem fogod az idődet vesztegetni olyanokra, akikről egészen biztosan tudod, hogy nem tartod őket vonzónak. Sok fölösleges körtől megkíméled magadat, ha rászánod az időt, és alaposan végiggondolod, sőt meg is fogalmazod, hogy egészen pontosan kit keresel. A beszólásokat pedig engedd el a füled mellett!

 

3. Érdekesen, röviden!

Ha már pontosan tudod, hogy mit szeretnél kiemelni az értékeidből, és azzal is tisztában vagy, hogy egészen pontosan kit keresel, akkor jön még csak a neheze. Ezt a lehető legtömörebben, legérdekesebben meg is kellene fogalmazni. Röviden, mert a hosszú, regény formátumú bemutatkozás épp olyan elriasztó, mintha azt írnád, hogy „csak benéztem ide, hátha”.

Törekedj arra, hogy érdekes legyél! A legtöbb társkereső kliensem ezzel szenved a legtöbbet. „Hogyan mondjam el érdekesen azt, amit itt mindenki leír magáról? Azt, hogy szeretek kirándulni, moziba, színházba menni, olvasni?” Például úgy, hogy nem ezt írod le, hanem az első pontban megfogalmazott – csak rád jellemző – tulajdonságokat. Ha tényleg végiggondoltad az első két pontot, akkor a megfogalmazás már jóval könnyebb lesz.

 

4. Humor!

Ha egy kis humort, öniróniát tudsz csempészni a bemutatkozásodba, akkor te leszel a fénylő csillag a dögunalmas bemutatkozások sötét egén. Ha bele mered fogalmazni valamilyen apró gyengeségedet a bemutatkozásodba, akkor pedig egyenesen szerethető és emberi leszel első olvasásra. Persze jól gondold meg, hogy mit tartasz apró gyengeségnek! Ha azzal dicsekszel, hogy minden vasárnap reggel másnaposan ébredsz, ezt kevesen fogják vonzónak találni. De ha elmondod, hogy néha próbálkozol a főzéssel, és 70%-ban sikerül ehető dolgot előállítanod, akkor az érdekes, vicces és emberi.

 

5. Helyesírás

A jó helyesírással megírt bemutatkozás sokak számára azt üzeni, hogy az írója intelligens, olvasott ember. Ha szeretnéd ezt a benyomást kelteni magadról, akkor figyelj oda arra, hogy legalább az igekötős igéket helyesen írd! Szörnyen kiábrándító egy helyesírási hibáktól hemzsegő szöveget olvasni. Ha igényes embernek tartod magad, és igényes társat keresel, akkor ügyelsz erre az apró dologra is.

Ha szeretnél segítséget kapni a regisztrációs lapod megírásához, akkor nézd meg, hogyan tudok segíteni neked a társkereső coahing vagy tréning során!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. F.Zsófi says:

  Szia!
  Tetszett az írásod, így gondoltam megosztom veled az enyémet: http://zsofiblogol.cafeblog.hu/2017/03/16/diy-online-tarskereses/
  Nemrég ugyanis én is írtam egy másik fontos alapkövéről, az online ismerkedésnek, ami nem más, mint az, hogyan írnak rá a férfiak a nőkre. Remélem tetszeni fog.
  Üdv. Zsófi

 2. Szia Zsófi! Nagyon tetszett a bejegyzésed. Tényleg ez a valós helyzet. Az emlékeim szerint is – bár én soha nem kaptam egyetlen képet sem senkinek a “férfiasságáról”. A klienseim is hasonlókat mesélnek. Azt gondolom, hogy a lehangóló helyzetkép ellenére is, aki nagyon akar, kitartó, és jó a kudarctűrő képessége, az talál magának társat. Akár a neten is. 🙂

 3. Örülök, hogy tetszett az írásom! A párkereséssel kapcsolatban teljesen egyet értek! Nekem volt több próbálkozásom is az online randioldalakkal. Eleinte csak mókásnak találtam, később az akkori párommal való veszekedések miatt, amolyan helyzetfelmérés képpen és mert felregisztrált, hogy bosszantson, gondoltam követem a példáját. Legutóbb viszont már komoly szándékokkal. Ekkor viszont a nagyon szerencsések táborába kerültem, hiszen fél óra talált rám a párom, akivel már több mint fél éve nyúzzuk egymást a szó legnemesebb értelmében. 😀 (Viszont azt egyáltalán ne bánd, hogy nem kaptál ilyen nemű fotókat…)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!