Bízz magadban!

8 dolog, amitől bosszantóvá válsz, anélkül, hogy tudnál róla

 Normál esetben igyekszünk kedvesek, megbízhatóak, szerethetőek lenni, és nagyon rossz néven vesszük, ha valahonnan kirekesztenek minket, vagy megszakítják velünk a kapcsolatot. Általában nem értjük, hogy mi történt. Könnyen lehet, hogy észre se vesszük, hogy van néhány szörnyen bosszantó tulajdonságunk.

 gossip_1900288b.jpg

 

Összeszedtem néhány valóban bosszantó tulajdonságot, szokást, amitől bizonyára te is falra mászol, ha mások így viselkednek. De te vajon hogy állsz ezekkel a dolgokkal?

 

1. Csak magadról tudsz beszélni

Valószínűleg észre se veszed, hogy ezt csinálod. Ha meg is kérdezed másoktól, hogy vannak, a válaszra már nem nagyon figyelsz, mert eszedbe jut egy sokkal szörnyűbb vagy viccesebb sztori, amit azonnal meg kell osztani a másikkal. Ha nem tudod kivárni, míg a másik elmondja a történetét, akkor inkább a szavába vágsz, mert feltétlenül el kell mesélned, hogy mi jutott eszedbe. Figyeld meg, hogyan beszélgetsz másokkal! Csípd rajta magadat, amikor már belevágnál a másik szavába! Vedd észre, hogy már a mondanivalódat fogalmazod, miközben a másik még beszél!

 

2. Csak a külső számít

Folyton kritizálod mások külsejét. Megjegyzed, hogy az illetőnek béna a frizurája, rosszul áll rajta ez a ruha, és nagyon gáz, ahogy a színeket összeválogatta. Súlyosabb esetben megállapítod, hogy az illetőnek óriási a feneke, nagy a hasa, és te ilyen külsővel inkább elbujdosnál. Az teszi igazán bosszantóvá ezt a szokást, hogy akinek ezeket a megjegyzéseket teszed, az nem lehet biztos abban, hogy róla nem fogod ugyanezt mondani tíz perc múlva egy másik embernek.

 bullying.JPG

3. Örökké versenyzel másokkal

Mindenben neked kell a legjobbnak, legügyesebbnek, legszebbnek lenned. Örökké másokhoz méregeted magadat, és megveted, lebecsülöd azt, akit magadnál gyengébbnek találsz, és irigykedsz arra, aki bármiben is jobb nálad. Ehhez mérten aztán epés megjegyzéseket teszel mindenkire. Igazából erős önbizalom-hiány rejlik a viselkedésed mélyén: nem hiszed el, hogy elég jó lehetsz úgy is, ha valamiben középszerűen teljesítesz.

 

4. Folyton megsértődsz

Valahogy mindig úgy érzed, hogy mások nem becsülnek meg annyira, amennyire szerinted megérdemelnéd. Ezért aztán minden piszlicsáré dolgon megsértődsz, és a környezeted egyáltalán nem érti, hogy mi van veled. Ezzel azt éred el, hogy mások igyekeznek inkább elkerülni, vagy kesztyűs kézzel bánni veled, és folyton azt lesik, mikor vágod be a durcát.

 depresszio

5. Te vagy a főnök

Ha egy társaságban vagy párkapcsolatban folyton te döntesz mindenről, ha csak neked lehet igazad, és mindenki másnak a véleménye ostobaság, miért csodálkozol, ha egy idő után már nem hívnak meg sehova, és a párod pedig egyre inkább egy papucsra kezd hasonlítani?

 

6. Durván beszélsz másokkal

Ha abban nőttél fel, hogy a családodban bárki beszólhatott a másiknak, és ennek nem volt következménye, akkor azt hiszed, hogy ez így normális. Ha folyton beszólogatsz másoknak, durva, sértő, udvariatlan megjegyzéseket teszel, akkor egy idő után mások nem szívesen töltenek veled időt, és jó nagy ívben elkerülnek.

 konfliktus4.jpg

7. Megbízhatatlan vagy

Megígéred, hogy megteszel valamit, de csak azért, mert nem mersz nemet mondani. Aztán amikor eljön az idő, hogy meg kell tenned a megígért dolgot, hirtelen „elfeledkezel” az egészről. Amikor pedig számon kérnek, akkor mentegetőzöl, rosszabb esetben visszatámadsz. A dolog könnyen javítható, ha megtanulsz nemet mondani azokra a dolgokra, amelyeket egyáltalán nem akarsz megtenni.

 

8. Örökké negatív vagy

Egy baráti társaság egy idő után kiveti magából az örökké panaszkodó tagokat. Az emberek többsége nem bírja, ha valaki folyton rosszul van, és sötéten látja a dolgokat. Lehet, hogy tényleg nehéz az életed, de hidd el, a folytonos panaszkodástól semmi nem lesz jobb, és még a legjobb barátaidat is elveszíted!

 

A legtöbb esetben ezek a bosszantó dolgok orvosolhatók. Nem mondom, hogy mindig egyszerű, és két percig tart a változás, de igenis lehet dolgozni azon, hogy vonzóbbá válj mások számára. Az egész csak felismerés és elhatározás kérdése.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!